Τι άλλο θα μπορούσε να συνοδεύσει καλύτερα τα νόστιμα ψάρια και τους άλλους μεζέδες της λεσβιακής κουζίνας, από το γνωστό αγαπημένο ούζο, που έχει σχεδόν ταυτιστεί με το νησί.
Με μεγάλη παράδοση στα τυροκομικά προϊόντα, η Λέσβος, φημίζεται για το λαδοτύρι, τη φέτα και το κασέρι.
Ούζο
Τι άλλο θα μπορούσε να συνοδεύσει καλύτερα τα νόστιμα ψάρια και τους άλλους μεζέδες της λεσβιακής κουζίνας, από το γνωστό αγαπημένο ούζο, που έχει σχεδόν ταυτιστεί με το νησί. Οι πολλές ποτοποιίες αλλά και η ειδική ποικιλία γλυκάνισου που συναντάται μόνο στον τόπο μας, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση της Λέσβου στην παραγωγή του ούζου.
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Με μεγάλη παράδοση στα τυροκομικά προϊόντα, η Λέσβος, φημίζεται για το λαδοτύρι, τη φέτα και το κασέρι. Ύστερα από τρεις μήνες συντήρησης σε ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, το λαδοτύρι αποκτά τη γνωστή πικάντικη γεύση του, που το κάνει μοναδικό ορεκτικό.
Ελαιόλαδο
Ασύγκριτο σε γεύση και άρωμα και με τις καλύτερες διατροφικές ιδιότητες, το ελαιόλαδο της Λέσβου είναι ένα αληθινό δώρο της φύσης. Στο νησί υπάρχουν πάνω από 11.000.000 ελαιόδενδρα. Το ελαιόλαδο της Λέσβου, χαρακτηρίζεται από τη λεπτόρρευστη υφή, το ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα του, το ευχάριστο άρωμα και τη λεπτή διακριτική γεύση.